به گزارش مركز خبر حوزه، حجتالاسلام و المسلمين متقيزاده، در نشست تخصصي سينما از منظر قرآن با اشاره به ضرورت توجه حوزه و حوزويان به عرصه سينما، اظهارداشت: رسالت اصلي حوزه شناخت دين و دفاع از آن در صحنهها و ميدانهاي مختلف و پايداري در برابر موانع و آسيبهاي پيش است؛ بر این اساس که هنر و سينما ابزاري موثر در اين زمينه است.
اين كارشناس رسانه بيان داشت: دين در همه صحنههاي اجتماعي حضور دارد و از هر ابزاري براي ترويج معارف الهي بهره میگیرد که يكي از اين ابزارها كه در تحولات فرهنگي جوامع مختلف تاثير زیادی دارد، هنر و سينما است.
وي با بيان اينكه در هر شرايط و زماني عوامل تحولات فرهنگي متفاوت و متناسب با اقتضاي جامعه است، اظهار داشت: اگر در دوران انقلاب كتاب و منشورات حرف اول را در تغيير و تحولات فرهنگي جامعه داشت، امروز هنر و سينما این نقش تعيين كننده را ایفا میکند.
*تاثیرگذاری هنر هفتم در تحولات اجتماعی و فکری
حجتالاسلام والمسلمين متقي زاده بيان داشت: امروز با توجه به گسترش ارتباطات جهاني، هنر هفتم به ويژه سينما در تغييرات اجتماعي و فكري بسيار تاثيرگذار است؛ به گونهای که میتواند باورها و ارزشهاي يك جامعه را تغيير دهد.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشکده صدا و سیمای قم تصريح كرد: وقتي چنين ابزار مهم و حساسي در زمينه تحولات فكري و فرهنگي وجود دارد، حوزه نبايد از آن غافل بماند و براي پاسداري از دين و ترويج معارف الهي از این ابزار استفاده كند.
وي ادامه داد: اگر اين ابزار هدايت و مديريت شود، ميتواند در جهت بقاي فرهنگ اسلامي به مسئولان فرهنگي كمك كند؛ در غير اين صورت مانند غرب كه سينماي آن به دنبال تضعيف کردن باورهاي ديني است، ارزشها از جامعه اسلامي دور ميشود.
حجتالاسلام و المسلمين متقي زاده با تأکید بر این که رسانه و سينما ذاتاً با دين مخالفتي ندارند و كسي كه چنين ادعايي دارد، سينما را نشناخته است، اظهار داشت: اگر از اين هنر در جهت رساندن تعاليم ديني و مقدس به جامعه استفاده شود، در تفكر و فرهنگ جامعه تاثيرگذار خواهد بود.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشکده صدا و سیمای قم در ادامه با بیان این که بر اساس آیات و روایات، عمل ديني بايد شكل و ظاهري و محتوا و باطني ديني داشته باشد، تصریح کرد: در فيلم و سينما بايد حسن فعلي و فاعلي با هم وجود داشته باشد، اگر نيت ديني باشد ولي نوع شخصيتپردازي به گونهای باشد كه آقا يا خانم غير ديني است، اين تاثيري نخواهد داشت.
*انتقاد از فیلم «آخرین وسوسههای مسیح»
وي در پايان با اشاره به فيلم «آخرين وسوسههاي مسيح» اين فيلم را غير ديني دانسته و خاطرنشان كرد: گر چه عوامل و بازيگران اين فيلم به ظاهر ديني هستند، ولي اين فيلم مسيحيت و مسيح را انكار ميكند و بسيار چالشزا و كاملا ضد دين است.